Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayserinin Açma Ketesi

Kayserinin Açma Ketesi
0
39

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
kayserinin-acma-ketesi.jpg

Kayserinin Açma Ketesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine
  • 1 çay bardağı peynir altı suyu
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz maya veya yarım paket yas maya
  • 6- 6,5 su bardağı un
İç harcı için;
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 dolu yemek kaşığı un
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
  • Haşhaş

Kayserinin Açma Ketesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kaba ılık süt şeker maya alınır 5 dakikada aktifleşmesi beklenir, sonra yağ yumurtanın beyazı peynir altı suyu eklenir.
  2. Tuzu da ekleyip, un ilave edilir 5 su bardağından sonra kontrollü koyun. Yumuşak bir hamur olacak.
  3. Sonra üzeri kapatılıp, yarım saat mayalandırılır tereyağ, sıvı yağ bir tavaya koyulup, üzerine 5 kasık un eklenir rengi donene kadar kavrulur.
  4. Sonra hamurdan bezeler alıp açılır. İçine içi koyulup kapatılır sonra fırını 100 derecede 5 dk ısıtıp, kapatılır. Keteler fırında 15 dk mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
  5. 210 derecede 30 dakika pişirilir deneyeceklere afiyet olsun❤️❤️
Kayserinin Açma Ketesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt