
Kayserinin Açma Ketesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta sarısı üzerine
- 1 çay bardağı peynir altı suyu
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz maya veya yarım paket yas maya
- 6- 6,5 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 dolu yemek kaşığı un
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
- Haşhaş
Kayserinin Açma Ketesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba ılık süt şeker maya alınır 5 dakikada aktifleşmesi beklenir, sonra yağ yumurtanın beyazı peynir altı suyu eklenir.
- Tuzu da ekleyip, un ilave edilir 5 su bardağından sonra kontrollü koyun. Yumuşak bir hamur olacak.
- Sonra üzeri kapatılıp, yarım saat mayalandırılır tereyağ, sıvı yağ bir tavaya koyulup, üzerine 5 kasık un eklenir rengi donene kadar kavrulur.
- Sonra hamurdan bezeler alıp açılır. İçine içi koyulup kapatılır sonra fırını 100 derecede 5 dk ısıtıp, kapatılır. Keteler fırında 15 dk mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 210 derecede 30 dakika pişirilir deneyeceklere afiyet olsun