Kayseri’ye Mahsus Meşhur Tepsi Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 1su bardağı su
- 1adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ortalama 7 su bardağı
- 600-700 gram kıyma
- 2adet orta uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Maydanoz
Kayseri’ye Mahsus Meşhur Tepsi Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurunu yapıyoruz. Su, tuz, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz.
- Beze alıp, dinlendiriyoruz.
- İç harcının gereçlerini katıp, karıştırıyoruz.
- Bezeleri açıyoruz küçük küçük kareler biçiminde kesiyoruz.
- Yaptığımız harcı hamurların orta kısmına koyuyoruz.
- İki elimizin işaret ve baş parladığını ortasına alıp, hamuru birleştirip form veriyoruz.
- 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz .Afiyet olsun.
Kayseri’ye Has Meşhur Tepsi Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı