Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri’ye Özgü Meşhur Tepsi Mantısı

Kayseri’ye Özgü Meşhur Tepsi Mantısı
0
126

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Kayseri’ye Mahsus Meşhur Tepsi Mantısı Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için ;
  • 1su bardağı su
  • 1adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ortalama 7 su bardağı
İç harcı için ;
  • 600-700 gram kıyma
  • 2adet orta uzunluk soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz

Kayseri’ye Mahsus Meşhur Tepsi Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak hamurunu yapıyoruz. Su, tuz, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz.
  2. Beze alıp, dinlendiriyoruz.
  3. İç harcının gereçlerini katıp, karıştırıyoruz.
  4. Bezeleri açıyoruz küçük küçük kareler biçiminde kesiyoruz.
  5. Yaptığımız harcı hamurların orta kısmına koyuyoruz.
  6. İki elimizin işaret ve baş parladığını ortasına alıp, hamuru birleştirip form veriyoruz.
  7. 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz .Afiyet olsun.
Not: Hamur katı bir hal alacak biçimde un ekleyin (Ne kadar katı o kadar düzgün ben ortalama 7 su bardağı un ekledim)

Kayseri’ye Has Meşhur Tepsi Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt