Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaysı Reçeli

Kaysı Reçeli
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kaysi-receli.jpg

Kaysı Reçeli Tanımı İçin Materyaller

  • 3 kilogram kayısı
  • 3 kilogram şeker
  • 4 bardak su
  • Yarım yemek kaşığı limon tuzu yarım limon suyu
  • 500 gram sönmemiş kireç (Küçük küçük taş üzere olanlar)

Kaysı Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kireç suyunu hazırlayalım. İnşaatlarda kullanılan bildiğimiz kireç lakin taş formunda olan olmalı yani sönmemiş kireç olması kıymetli büyük genişçe bir kaba kireci koyup üzerine çıkacak kadar 3-4 litre su koyalım.
  2. Kireç büsbütün eriyecek ve suyu durulacak durulan suyu öbür bir kaba alıp bekletiyoruz. Tortusunu mutlaka almıyoruz.
  3. Sıra kaysıları hazırlamaya geldi öncelikle kayısının sert olması çok kıymetli kayısıları bıçak yardımıyla soyuyoruz soyduğunuz kayıtların çekirdeklerini şiş yardımıyla çıkarıyoruz.
  4. Kayısıların bütünlüğünü bozmamaya dikkat ediyoruz. Çekirdeklerini çıkardığımız kayısıları süzülmüş kireçli suyun içine atıyoruz ve bir gece bekletiyoruz.
  5. Bir gece bekleyen kaysılarımızı kireçli sudan çıkarıp 3-4 su yıkıyoruz kayısıların sertleştiğini göreceksiniz. Şekeri suyu yarım limon suyunu koyup kanatıyoruz
  6. Kaynayan şerbetin içine kaysıları ekliyoruz. Birlikte 4o dakika pişirip limon tuzunu ek edip 5 dakika daha kaynatıp ateşten alıyoruz. Sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp zıt çeviriyoruz. Afiyet olsun.
 
858,480Konular
981,426Mesajlar
29,591Kullanıcılar
OmurxyzSon üye
Üst Alt