
Kaysılı Elmalı Ve Kuru Üzümlü Turta Tarifi İçin Malzemeler
Kayısılı harcı için
- 2 adet elma
- 16 adet kayısı
- Küçük bir çay tabağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı su
- 4.5 damla limon
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 150 gram margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- Pudra şekeri
Kaysılı Elmalı Ve Kuru Üzümlü Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kayısılı harcını hazırlıyoruz.Kaysıları ve elmaları temizleyip güzelce doğuyoruz.
- Kayısı elma ve şekeri yapışmaz bir tavada pişiriyoruz. Sonra limonlu suyu da döküp biraz daha pişiriyoruz.
- Limonlu suyu dökmemizin sebebi harcın şekerlenmemesi içindir ocağı kapattıktan sonra tarçınınıda ekleyip iyice karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından hamuru için bir kapta yumurta ve yağı karıştırıyoruz.
- Üzerine ise pudra şekeri vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra ununu da yavaşça ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Hazırladığımız hamuru 15 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlendirdiğimiz hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça hamur ayırıyoruz.
- Kalan hamuru ısıya dayanıklı bor cama iyice yayıyoruz.
- Ben iki yağlı kağıt arasına koyup merdane yardımıyla eşit bir şekilde açtım. Daha sonra bor cama yerleştirip iç harcınıda ekleyip kenara ayırdığım hamuruda aynı şekilde açıp.
- Şeritler halinde kesip turtanın son şeklini de veridim.
- Daha sonra 180 drc fırında 35 dk pişiriyoruz.
- Ben pişirmeden önce turtamın üzerine yine tarçın döktüm hem güzel kokuyor hemde tadı bana daha güzel geliyor tabi bu sizin tercihiniz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????????????.