Kaytaz Boreği Tarifi Resimli
Resimli Kaytaz Boreği Tarifi
Kaytaz Boreği Tarifi
imageskaytazboregitarifiresimli5ad44de2221ed
Kaytaz Boreği
45 su b un
1 cay b sıvı yağ
1 cay b yoğurt
yarım limon suyu
1 cay kaşığı karbonat
1 tatlı ktuz
alabildiği kadar su
İc harcı icin:
250 gr kıyma
2 soğan
1 corba k domates salcası
1 corba kdolmalık fıstık
nar ekşisi
tuz,karabiber
1 tutam maydanoz
Hazırlanışı :
Karıştırma kabının icine unu alınOrtasını acıp karbonatı ve limon suyunu alın Karbonat kabarınca uzerine sıvıyağı,yoğurdu,tuzu ve alabildiği kadar suyu ekleyerek hamuru hazırlayınBu arada ic harcı icin tavaya sıvıyağı ve soğanı alıp soteleyinUzerine domates salcasını ve kıymayı ekleyin Bir iki dakika sonra fıstıkları,tuz ve karabiberi ekleyin Altını kapattıktan sonra uzerine doğranmış maydanozu ve nar ekşisini ekleyin Dinlenen hamuru acabildiğiniz kadar ince acınUzerini sıvıyağ ile yağlayıp rulo yapınDaha sonra iki parmak kalınlığında kesinVe ara katları gozukecek şekilde cevirip elinizle bastırarak acınUzerine hazırladığınız kıymalı karışımdan koyun Butun hamurlara aynı işlemi uygulayınFırında 180 derecede pişirin Antakyaya ozgu bu borek nar ekşisi sevenler icin guzel bir alternatif
Resimli Kaytaz Boreği Tarifi
Kaytaz Boreği Tarifi
imageskaytazboregitarifiresimli5ad44de2221ed
Kaytaz Boreği
45 su b un
1 cay b sıvı yağ
1 cay b yoğurt
yarım limon suyu
1 cay kaşığı karbonat
1 tatlı ktuz
alabildiği kadar su
İc harcı icin:
250 gr kıyma
2 soğan
1 corba k domates salcası
1 corba kdolmalık fıstık
nar ekşisi
tuz,karabiber
1 tutam maydanoz
Hazırlanışı :
Karıştırma kabının icine unu alınOrtasını acıp karbonatı ve limon suyunu alın Karbonat kabarınca uzerine sıvıyağı,yoğurdu,tuzu ve alabildiği kadar suyu ekleyerek hamuru hazırlayınBu arada ic harcı icin tavaya sıvıyağı ve soğanı alıp soteleyinUzerine domates salcasını ve kıymayı ekleyin Bir iki dakika sonra fıstıkları,tuz ve karabiberi ekleyin Altını kapattıktan sonra uzerine doğranmış maydanozu ve nar ekşisini ekleyin Dinlenen hamuru acabildiğiniz kadar ince acınUzerini sıvıyağ ile yağlayıp rulo yapınDaha sonra iki parmak kalınlığında kesinVe ara katları gozukecek şekilde cevirip elinizle bastırarak acınUzerine hazırladığınız kıymalı karışımdan koyun Butun hamurlara aynı işlemi uygulayınFırında 180 derecede pişirin Antakyaya ozgu bu borek nar ekşisi sevenler icin guzel bir alternatif