Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaytaz Böreği

Kaytaz Böreği
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kaytaz-boregi-5.jpg

Kaytaz Böreği Tanımı İçin Materyaller


Hamur İçin
  • 8 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin
  • 500 gram kıyma
  • 300 gram kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Yarım demet maydanoz
Hamuru Açmak İçin
  • Sıvı yağ

Kaytaz Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Evvel hamuru yapalım ve mayalanmaya bırakalım. İç harcı için soğanları robotta incecik çekelim. Kıyma domates maydanoz sarımsak yağ salça tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapalım ve bu bezeleri yağlayalım ve 30 dakika kadar dinlendirelim ki hamur kendini bıraksın yumuşasın.
  3. Dinlenen bezeleri tine yağ yardımıyla incecik açalım ve akardion formunda katlayalım ve sonra yuvarlak hal verelim.
  4. Üzerine kıymalı harçtan koyup tepsiye yerleştirelim. 200 derecede ısınmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,666Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt