Kaz Boğazı Tarifi Resimli
Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi
Kaz Boğazı Malzemeleri:
Hamuru icin:
1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı sıvıyağ
1 cay bardağı su
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım limon
1 cay kaşığıtuz
Alabildiği kadar un
İc harcı icin:
1 kase ceviz
Nişasta
Uzeri icin:
150 gr tereyağı
Şerbeti icin:
35 su btoz şeker
3 su bardağısu
Yarım limon
imageskazbogazitarifiresimli5ad3fad5ef3e0
Kaz Boğazının Yapılışı: Tatlımızda şerbet soğuk kullanılacağı icin ilk once şerbeti hazırlıyoruz Şerbetini hazırlamak icin gereken malzemeleri tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz ve hamurunu hazırlamaya geciyoruz Karıştırma kabının icerisine yoğurt, sıvıyağ, su, yumurta, limon ve 1 cay kaşığı tuzu ekleyerek ilk once sıvıları karıştırıyoruz Sıvıların iyice karışmasının ardından kabartma tozunu ve unu da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz ve hamurunu hazırlıyoruz Hazırladığımız hamuru, goz kararı 16 eşit bezeye boluyoruz
Bezeleri 8′er tane olmak uzere iki gruba ayırıyoruz ve aralarına nişasta serperek baklava hamuru gibi incecik acıyoruz İcerisine cevizi serpiyoruz ve oklavaya sarıyoruz Oklava uzerine sardırdığımız hamuru buzdurerek oklavadan cıkartıyoruz ve 2 parmak aralıklarla kesiyoruz Her bir buzguyu u şeklinde kıvırarak tepsiye diziyoruz Ayırdığımız diğer hamurlar icin de aynı işlemi uyguluyoruz
Kısık ateşte erittiğimiz tereyağını, tepsiye dizdiğimiz hamurların uzerinde gezdiriyoruz ve onceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz Tatlımız piştikten sonra, soğuttuğumuz şerbeti uzerinde gezdiriyoruz ve bir sure şerbeti cekmesini bekliyoruz
Şerbetini ceken tatlımızın uzerine arzuya gore yeşil fıstık ya da ceviz serpiyoruz ve servis ediyoruz
afiyet olsun
alıntı
Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi
Kaz Boğazı Malzemeleri:
Hamuru icin:
1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı sıvıyağ
1 cay bardağı su
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım limon
1 cay kaşığıtuz
Alabildiği kadar un
İc harcı icin:
1 kase ceviz
Nişasta
Uzeri icin:
150 gr tereyağı
Şerbeti icin:
35 su btoz şeker
3 su bardağısu
Yarım limon
imageskazbogazitarifiresimli5ad3fad5ef3e0
Kaz Boğazının Yapılışı: Tatlımızda şerbet soğuk kullanılacağı icin ilk once şerbeti hazırlıyoruz Şerbetini hazırlamak icin gereken malzemeleri tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz ve hamurunu hazırlamaya geciyoruz Karıştırma kabının icerisine yoğurt, sıvıyağ, su, yumurta, limon ve 1 cay kaşığı tuzu ekleyerek ilk once sıvıları karıştırıyoruz Sıvıların iyice karışmasının ardından kabartma tozunu ve unu da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz ve hamurunu hazırlıyoruz Hazırladığımız hamuru, goz kararı 16 eşit bezeye boluyoruz
Bezeleri 8′er tane olmak uzere iki gruba ayırıyoruz ve aralarına nişasta serperek baklava hamuru gibi incecik acıyoruz İcerisine cevizi serpiyoruz ve oklavaya sarıyoruz Oklava uzerine sardırdığımız hamuru buzdurerek oklavadan cıkartıyoruz ve 2 parmak aralıklarla kesiyoruz Her bir buzguyu u şeklinde kıvırarak tepsiye diziyoruz Ayırdığımız diğer hamurlar icin de aynı işlemi uyguluyoruz
Kısık ateşte erittiğimiz tereyağını, tepsiye dizdiğimiz hamurların uzerinde gezdiriyoruz ve onceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz Tatlımız piştikten sonra, soğuttuğumuz şerbeti uzerinde gezdiriyoruz ve bir sure şerbeti cekmesini bekliyoruz
Şerbetini ceken tatlımızın uzerine arzuya gore yeşil fıstık ya da ceviz serpiyoruz ve servis ediyoruz
afiyet olsun
alıntı