Kaz Eti (Kars) Bulgur Tanımı İçin Gereçler
- Tüm kaz eti (ya da elinizde ne kadar varsa)
- 6-7 arpacık soğanı
- 3 su bardağı bulgur
- 1 su bardak su
- 2 su bardağı kazın suyu
Kaz Eti (Kars) Bulgur Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaz etini düdüklü tenceresine alalım üstünü geçecek biçimde su doldurup tenceremizi güzelce kapatalım.
- Yüksek ateşte pişme sesi geldikten sonra altı kısık bir halde 3 saat pişmeye bırakalım.
- Kaz eti piştikten sonra suyunu süzgeç yardımıyla süzelim (bulgur pilavında kullanacağız).
- Akabinde 3 su bardağı bulgurumuzu yıkayıp süzdükten sonra hafif sıvı yağda kavuralım.
- 2 su bardağı kaz etinin suyu 1 bardak olağan sıcak suyu bulgurun içine dökelim ( 3 su bardağı bulgura 3 bardak su şeklinde).
- Suyunu eklediğimiz pilavı kısık ateşte 15 dk pişirelim dinlenmeye bırakalım.
- Pişen kazımızı kendi yağında arpacık soğanlarla kızartalım.
- Bulguru derin bir kaba aldıktan sonra kaz etini ve soğanları üzerine ekleyelim. Şimdiden afiyet şifa olsun ????Bulgurda soğan salça baharat kullanmadım sizin tercihinize kalmış .