Kazandibi (Kolay) Tanımı İçin Gereçler
- 2 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Pudra şekeri
Kazandibi (Kolay) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, şeker, un ve nişasta tencereye eklenir ve güzelce çırpılır.
- Ocağın altını yakıyoruz ve kaynayana kadar karıştırmayı hiç bırakmıyoruz.
- Kaynadıktan sonra tereyağını ek ediyoruz ve eriyene kadar çırpıyoruz.
- Tepsimizin tabanına tereyağı sürelim ve pudra şekeri serpelim.
- Muhallebiden 1-2 kepçe tepsiye yayalım ve ocakta yakmaya başlayalım.
- Çevire çevire yakmayı ihmal etmeyin ( kenarları daha geç yandığı için ben kenarlarından yakmaya başladım ).
- Orta ara tenceredeki öbür muhallebiyi karıştıralım ki kabuk tutmasın üzeri.
- Gereğince yandığını ve tabanının tuttuğunu gördüğümüz an muhallebinin başka kısmını ekliyoruz yavaşca ve ocağın altını kapatıyoruz, tatlımız gereğince soğuyunca buzdolabında dinlendiriyoruz ( en az 3 saat ) Bu tanımı şiddetle tavsiye ediyorum. Bir dilim asla yetmiyor????.