Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kazandibi (Kolay)

Kazandibi (Kolay)
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kazandibi-kolay.jpg

Kazandibi (Kolay) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Pudra şekeri

Kazandibi (Kolay) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt, şeker, un ve nişasta tencereye eklenir ve güzelce çırpılır.
  2. Ocağın altını yakıyoruz ve kaynayana kadar karıştırmayı hiç bırakmıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra tereyağını ek ediyoruz ve eriyene kadar çırpıyoruz.
  4. Tepsimizin tabanına tereyağı sürelim ve pudra şekeri serpelim.
  5. Muhallebiden 1-2 kepçe tepsiye yayalım ve ocakta yakmaya başlayalım.
  6. Çevire çevire yakmayı ihmal etmeyin ( kenarları daha geç yandığı için ben kenarlarından yakmaya başladım ).
  7. Orta ara tenceredeki öbür muhallebiyi karıştıralım ki kabuk tutmasın üzeri.
  8. Gereğince yandığını ve tabanının tuttuğunu gördüğümüz an muhallebinin başka kısmını ekliyoruz yavaşca ve ocağın altını kapatıyoruz, tatlımız gereğince soğuyunca buzdolabında dinlendiriyoruz ( en az 3 saat ) Bu tanımı şiddetle tavsiye ediyorum. Bir dilim asla yetmiyor????.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt