Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kazandibi Tarifi

Kazandibi Tarifi
0
48

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kazandibi-tarifi.jpg

Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Kazandibi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye süt, un, nişasta ve vanilini koyup karıştırmaya başlıyoruz.
  2. Karıştıktan sonra toz şekeri de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımı mutlaka aralıksız olarak karıştırmalısınız.
  3. Karışımın topaklanamaması lazım. Karışımımız koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırılarak pişiriyoruz.
  4. Sonra altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağını da ekliyoruz.
  5. Tereyağı tatlının içinde eriyene kadar karıştırıyoruz.
  6. Önceden tereyağı ile yağladığımız tepsimize 3 yemek kaşığı pudra şekerini tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde döküyoruz.
  7. Ocağın altını açıp muhallebiden kaşık kaşık pudra şekerinin üzerini kaplayacak kadar döküyoruz.
  8. İnce bir katman olması yeterli olacaktır. Tüm tatlıyı bu işlemde dökmüyoruz.
  9. Tepsiyi hareket ettirerek her tarafındaki tereyağının eriyip tatlıyı kaynatmasını sağlıyoruz.
  10. Bu işlemi yaparken elinizi yakmamaya dikkat edin. Kaynayan tatlının üstüne tencerede kalan tüm muhallebiyi de döküp tepsinin her tarafına dağıtıyoruz.
  11. Biz bu işlemde silikon spatula kullandık. Siz de kullanacaksanız spatulayı tepsiye değdirmeden kullanmamanızı öneririz.
  12. Kazandibi tatlısını yapmak için tabanı düz bir tepsi kullanmalısınız.
  13. Tabanı düz bir fırın tepsisi veya ısıya dayanıklı bir borcam kullanabilirsiniz.
  14. Tepsinizin kalınlığına göre pişme süresi değişebilir.
  15. Eklediğimiz muhallebide kaynayıp tepsinin yanlarında yanıklar olmaya başlayınca tatlının ortasını hafif açıp tatlının dibindeki yanıkların oluşumuna kadar tepsiyi ocak üzerinde hareket ettire ettire pişiriyoruz.
  16. Delik delik yanıkları gördükten sonra 10 dakika daha pişiriyoruz. Yanıkların oluşumu ateşin hızına göre değişebilir. Orta ateşte pişirmenizi öneririm.
  17. Tatlı piştikten sonra en az 3 saat dinlendirilmeli ve soğumalı. Yoksa tatlıyı çeviremezsiniz.
  18. Soğuyan tatlıyı dilediğinizce dilimleyip bir spatula veya hamur keseceğiyle katlamaya başlıyoruz.
  19. Bu işlemi yapmak için tatlının tepsiye değen kenarlarını bıçakla kesersiniz daha kolay gerçekleştirebilirsiniz.
Kazandibi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt