
Kazandibi Tanımı İçin Materyaller
- 8 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı sütü bir kaba alalım. Unu, 1 su bardağı şekeri ve nişastayı ekleyip çırpalım topaklanmasın.
- Derin bir tencereye de kalan 6 bardak sütü, 1 bardak şekeri ekleyip karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başlayınca birinci yaptığımız karışımı yavaş yavaş bu karışıma ekleyelim. Çırparak topaklandırmadan muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Pişince ocaktan alıp, vanilyayı içine katalım ve çırpalım. Dikdörtgen büyük uzunluk borcama 1 tatlı kaşığı tereyağını koyup ocakta eritelim. Her yerine yayalım.
- Pudra şekerini de tepsiye eşit halde dağıtıp tepsiyi çevire çevire yanmasını sağlayalım. Muhallebiden bir ölçü koyup onu da hafif yakalım.
- Sonra ocaktan alıp, kalan muhallebiyi üzerine döküp spatula ile üzerini düzeltelim. Dolapta 1-2 saat bekletelim. Ben hava soğuk olduğu için balkonda beklettim. Kare formunda kesip zıt çevirerek servis edelim. Afiyet olsun ????.