Kazandibi Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 litre süt
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı (Yoksa margarin de olur)
- 1 paket vanilin
- Tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Vanilin ve tereyağı hariç tüm gereçleri tencereye bırakıp, ocağın üzerine alın ve katılaşıncaya kadar karıştırın.
- Sonra muhallebiyi ocaktan alın vanilin ve tereyağını ekleyin ve karıştırın.
- Orta uzunluk tepsiyi yağlayın ve toz şekeri tepsinin her yerine gelecek formda yayın. 2-3 kepçe kadar muhallebiden tepsiye dökün ve tepsinin her yerine yayın.
- Ocağın altını yakın. Tepsinin tavan kısmını denetim edin şekerin rengi döndüyse ocağın altını kapatın ve geri kalan muhallebiyi üzerine dökün ve yayın.
- Bir gece buzdolabında dinlendirin (Bir gece dinlenince daha hoş sarılıyor) dikdörtgen kesip sarın. Deneyenlere afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.