teknolojiuzmani
FD Üye
Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo yağlı kıyma
- 1 soğan
- 2 adet kapya biberi
- Tuz pul biber karabiber
- 3 adet yeşil biber
Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar öncelikle 1 adet orta uzunluk soğanı ve biberi küçük küçük doğruyoruz doğranmış biberle soğanı kıymanın üzerine ekleyip baharatlarınıda ekleyip, güzelce karıştırıyoruz.
- Bu ortada soğan koyulmuyor olağanda ben ekledim isterseniz eklemeyin kebap dağılmaz koyarsanız biraz daha çabuk dağılıyor.
- Güzelce karıştırdıktan sonra kebaplık sislere geçiriyoruz ellerimizle güzelce sıkıp borcama dizelim.
- Üzerine biber ve isterseniz domateste koyabilirsiniz fırına atıp, pişiriyoruz.
- Yanına soğan ve maydanoz doğrayıp üzerine sumak biraz sıvı yağ birazda limon ekleyip afiyetle yiyoruz acı biberle birlikte çok hoş oluyor ve pilavda hoş oluyor yanına bu ortada isteyen elektirikli ızgara isterseniz mangalda istersenizde fırında yapabilirsiniz