iltasyazilim
FD Üye
Kebapçı (Tırnak ) Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
*4 su*bardağı un
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı*şeker
*1 su bardağına yakın ılık su
Üzerine:
*1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kebapçı (Tırnak ) Pidesi Tarifi Yapılışı Su hariç tüm malzemeyi karıştırın ve ılık suyu azar azar ekleyerek sert olmayan ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun Hamurun üzerini örterek 1 saat mayalandırın Mayalan hamuru iki eşit parçaya bölün Elinizi ara sıra su ile ıslatarak şekil verin Üzerine yağ sürün dilerseniz susam atın tepside 5 dk Mayalandırdıktan sonra 220230 derecede 2530 dk pişirin
Not: Fırından ilk çıkardığınızda sert olabilir ekmekleri üst üste kapatıp temiz bir havluya sarın ve 10 dk Bekletin Yumuşacık olacaktır Et yemeklerinin yanında afiyetle tüketin
*4 su*bardağı un
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı*şeker
*1 su bardağına yakın ılık su
Üzerine:
*1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kebapçı (Tırnak ) Pidesi Tarifi Yapılışı Su hariç tüm malzemeyi karıştırın ve ılık suyu azar azar ekleyerek sert olmayan ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun Hamurun üzerini örterek 1 saat mayalandırın Mayalan hamuru iki eşit parçaya bölün Elinizi ara sıra su ile ıslatarak şekil verin Üzerine yağ sürün dilerseniz susam atın tepside 5 dk Mayalandırdıktan sonra 220230 derecede 2530 dk pişirin
Not: Fırından ilk çıkardığınızda sert olabilir ekmekleri üst üste kapatıp temiz bir havluya sarın ve 10 dk Bekletin Yumuşacık olacaktır Et yemeklerinin yanında afiyetle tüketin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.