Kebapçılara Taş Çıkaracak Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana ve kuzu kıyma karışık yağlı kıyma
- 2 orta uzunluk kırmızı kapta biber
- 2 tatlı kaşığı pul biber (İsteğe nazaran dahada acı yapılabilir)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kebapçılara Taş Çıkaracak Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı kapya biberleri robottan çekelim, suyunu güzelce sıkıp, kıymaya katalım.
- Baharatlarıda ek ederek 15 dakika yoğuralım ve 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen kıymadan kesimler koparıp, şişlere takalım yahut çöp şişlere takalım.
- İsterseniz fırında isterseniz mangalda pişirelim fırında pişirirseniz. 239 derecede pişirebilirsiniz.