Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kebibet (Yahudi Köftesi)

Kebibet (Yahudi Köftesi)
0
42

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
kebibet-yahudu-koftesi.jpg

Kebibet (Yahudi Köftesi) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı çiriş
  • 1 yemek kaşığı pul biber (Şanlıurfanın konut biberi)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 adet et bulyon
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığının ucuyla yedi türlü baharat
Köftemizin İç Harcının Materyali;
  • 350 gram kıyma et
  • 1 çay kaşığının ucuyla yedi türlü baharat
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Kebibet (Yahudi Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle köfte tepsimize 3 su bardağı çirişimizi ekleyelim.
  2. Akabinde 1 yemek kaşığı pul biberimizi de ekleyelim ve 1 çay kaşığı tuzumuzu da ekledikten sonra güzelce karıştıralım .
  3. Daha sonra 1 su bardağı suyumuzu üzerine döküp ıslatalım ve tepsimizi kenara alalım
  4. İçi için 350 gram etimizi  derin kabımıza alalım üzerine 1 orta uzunluk soğanımızı ince kıyalım.
  5.  1 çay kaşığı tuzumuzu ek edelim ve 1 çay kaşığının ucuyla karabiberimizi ve yeditürlü baharatımızı ekleyelim
  6. Son olarakta 1 yemek kaşığı domates salçası da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım.
  7. Bu süreç bitikten sonra köftemizi alıp yoğurma sürecine başlayalım.
  8. Köftemiz olduktan sonra içli köftenin köftesinden küçük olacak formda toplar alalım ve oyalım.
  9. Oyduktan sonra içerisine etimizden koyalım ve üçgen halinde ağzını kapatalım bu süreç bittikten sonra köftemizi kenara alalım.
  10. Tenceremizi orta ateşte yanan ocağımıza alalım içerisine  1 yemek kaşığı domates salçamızı koyup güzelce yağda kavuralım.
  11. Salça kokusunu aldıktan 5 dk  sonra üzerine 6 yahut 7 su bardağı suyumuzu ek edelim, kaynamasını bekleyelim.
  12. Kaynayan suyumuza 1 adet et bulyonumuzu ve 1 çay kaşığı tuzumuzu ek edelim, uygunca kaynadıktan sonra altını kısarak köftelerimizi içerisine atalım.
  13. Attığımız köfteler bittiğinde kalan etimizi de üzerine serpiştirelim .
  14. Altını orta ateşten az bir biçimde pişmesine müsaade verelim ve  20 dk kaynadıktan sonra altını kapatıp servise hazır edelim.
Kebibet (Yahudi Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt