Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keçiboynuzu (Harnup) Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Keçiboynuzu (Harnup) Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?
0
140

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Baklagiller ailesinden olan harnup; harnup, carob, caroube, ceratonia siliqua isimleri ile de bilinmektedir Kış aylarında yaprak dökmeyen, 5 – 10 metreye kadar uzayan keçiboynuzu ağacı yaz aylarında yeşil renkte çiçekler açmaktadır Meyvesi ise belli başlı bizim yediğimiz yer olan kahverengi kısımdır Meyvesinden, yapraklarından ve çekirdeklerinden faydalanılan bitkinin sağlımız için sayılamayacak değin fazla faydası bulunmaktadır Bilgihanemcom okurları için hazırladığımız bu yazımızda keçiboynuzunun nasıl bir bitki olduğundan, genel özelliklerinden, nasıl tüketmemiz gerektiğindeni muhtemel zararlarından ve kuşkusuz faydalarından ayrıntılı bir şekilde bahsettik Ülkemizde keçiboynuzu olarak da tanıdık keçiboynuzu epeyce nazlı bir bitkidir Yetişmeye başladığı süre ilk 15 sene boyunca meyve vermemektedir Keçiboynuzu satın alırken kahverengi olarak görseniz bile meyve ilk etapta yeşil renktedir Olgunlaştıkça renk kahverengiye dönüşmektedir Bütün olgunlaştığı dönemde parlaklaşmaya başlar Harnup, sıhhat açısından çok yardımcı bir bitkidir Farklı Alanlara Yönlendirilmiş tatbik yöntemleriyle kendisinden çok çeşitli şekilde adet edinmek mümkündür Karahindiba (Radika) Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Emrindeki Etkileri Nelerdir? Harnubun bazı hastalıkları çare edici özelliği vardır fakat bir takım ağır hastalıklar için çare edici olmaktan fazla önleyici olarak tüketilebilmektedir Keçiboynuzunda var olan faktör maddesinin diğer bitkilerde bulunmadığı bilinmektedir Keçiboynuzu yetiştiriciliği ülkemizde de yapılmaktadır Şartların yerinde olduğu yerlerde doğal olarak yetişebilen bir bitkidir Keçiboynuzu özellikle ülkemizde ilk olarak iktidarsızlık durumlarında kullanılmaktadır Ancak her bitkinin ve meyvenin olduğu gibi keçiboynuzunun da fazlası insan vücudu için zararlı olabilir Harnup (Harnup) Nedir? img Keçiboynuzu (Harnup) Nedir?src http:bilgilihocamcominternaldataskeciboynuzuharnupnedirnasilkullanilirfaydalariveyanetkilerinelerdir5c2d3be991ebf 700 300Harnup (Ceratonia siliqua), satışa çıktığı olgunluk döneminde kahverengi parlak görünümü olan oldukça sert bir bitkidir Baklagiller (Fabaceae) ailesinden olan keçiboynuzunu sert olduğu için direkt olarak tüketemiyorsanız, pekmezini de kullanabilirsiniz Keçiboynuzunun toz olarak satışı da vardır ama sert meyve şeklinde alarak kendiniz de parçalayabilirsiniz Harnup yeryüzündeki en eski bitkilerden biri olarak bilinmektedir Boyu 10 metreyi bulabilen, maki türü ağaçcıklardır Birleşik dizilimli olan yaprakları, sert ve koyu yeşil renktedir Harnup bitkisi anavatanı olan yerlerde doğal olarak yetiştirildiği gibi özel olarak yetiştiriciliği de yapılmaktadır Keçiboynuzunun anavatanı Suriye, İspanya, Kıbrıs, Fas, Yunanistan, Tunus, Libya ve Filistin‘dir Ülkemizde de Mersin, Antalya, Silifke, Datça civarlarında neredeyse 1500 km ’lik sahil şeridinde yetişmektedir Harnup Nasıl Kullanılır? img Keçiboynuzu Nasıl Kullanılır?src http:bilgilihocamcominternaldataskeciboynuzuharnupnedirnasilkullanilirfaydalariveyanetkilerinelerdir5c2d3be9a1a88 700 300Keçiboynuzu, nefes darlığı ve alerjik durumlarda kaynatılarak kullanılmaktadır Bunun için 6 adet harnubu en ince ayrıntısına kadar yıkadıktan daha sonra yarım litre suyla kaynatın ve kaynadıktan sonra 8 dakika ocakta tutun Soğuyunca süzün ve cam şişeye doldurun Bu şekilde üç gün buzdolabında saklanabilmektedir Suyu 20 gün boyunca ara vermeden bir çay bardağıyla, içine bal da katarak tüketin Akciğer kanserini önlemeye karşın kullanımında da aynı usul kullanılabilir oysa tüketimi ayrı şekildedir Her ay 4 gün baştan başa sabahtan ve akşamları yeniden dere bardağı ölçüsüyle tüketmelisiniz İktidarsızlık için kullanılacağı vakit benzer şekilde keçiboynuzu kaynatılmalıdır ve soğumaya bırakıp süzülmelidir Elde edilen suyun yarısı sabahtan açken, kalan yarısı ise akşam yatağa girmeden önce tüketilir Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir? img Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir?src http:bilgilihocamcominternaldataskeciboynuzuharnupnedirnasilkullanilirfaydalariveyanetkilerinelerdir5c2d3be9ea53e 700 300Keçiboynuzunun insan sağlığına faydaları saymakla bitmez fakat ana etkisi solunum yetmezliği ve astım üzerinedir Harnup ile karaciğerdeki toksinler, vücuttaki bakteriler ve mikroplar temizlenebilir Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için çoğu hastalığa karşısında koruyucudur fakat akciğer kanserini önleme konusundaki faydası uzmanlar kadar da onaylanmıştır Çocuk felcine karşısında koruyucu etkisinin olduğu da bilinmektedir Kolesterol ve kafein içermeyen keçiboynuzu, testosteron seviyesini artırır Gribe, öksürüğe ve soğuk algınlığına iyi kazanç Göğsü yumuşatarak, balgam sökmeye yarar Yürek çarpıntısını önler Kesin olmamakla birlikte, vücuda giren radyasyonu dışarı attığına karşın bilgiler mevcuttur Keçiboynuzunun bu değin yararlı olmasına etki eden özel bir içeriği vardır Diğer bir bitkide bulunmayan galik asit keçiboynuzunun içindeki en önemli maddedir Galik asit çok yönü olan bir maddedir ve sağlık açısından çoğu alanda faydası vardır Bir Takım faydalarını sağlamak için diğer sebze ve meyvelerle birlikte kullanılması gerekebilir Keçiboynuzunun bütün faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz; Bağışıklık sistemini güçlendirir, bu sayede özellikle kış hastalıklarından korur Akciğer kanseri olmak üzere birçok kanser türüne karşısında koruyucu kalkan görevindedir Bronşit, solunum yetmezliği, astım tedavisinde destekleyicidir Öksürüğü keser Bunun için her sabah aç karnına bir yemek yemek kaşığı harnup pekmezinin içine birkaç damla limon damlatıp için Kahvaltı gerçekleştirmek içinse en düşük 5 – 10 dakika bekleyin Bu kürü en az bir ay, uyumlu olarak yaptığınızda, kronikleşen öksürüğünüzün diğer bir ilaca gerek kalmadan geçtiğini göreceksiniz Balgam söktürücüdür Vücudun ihtiyacı olan kalsiyum ihtiyacını giderir, bu sayede ileri yaşlarda görülen kemik erimesini önler Harnup fazla yeme isteğini azaltarak, dinç bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur Ayrıca içerisinde perhiz lifi bulunmaktadır Bu madde yemekten sonradan bağımsızlık kalan ve açlık hissi veren hormonu inhibe eder hiç kuşkusuz hepimiz gün içerisinde fazla artı radyasyona maruz kalıyoruz Elimizden düşürmediğimiz cep telefonları, sürekli karşı durduğumuz bilgisayarlar bu konuda ne yazık ancak sağlığımız açısından birer tehlike kaynağı İşte keçiboynuzunun bir faydası da burada karşımıza çıkıyor Vücutta biriken radyasyonun dışarı atılmasını karşılayan bu bitkiyi, her gün tüketmeye amaçlamak uzun vadede sağlığımız için çok faydalı olacaktır İçeriğinde yüksek miktarda potasyum ve vücudun ihtiyacı olan mineraller bulunmaktadır Enerji deposu olan bitkinin, özellikle erkeklerde cinsel gücü artırdığı bilinmektedir En manâlı faydası kansızlıktadır Millet arasında daha çok harnup pekmezinin kansızlığa iyi geldiğini duymuşsunuzdur Zihinsel aktiviteleri ve beynin çalışma gücünü artırır Diş ve diş eti sağlığı için iyidir çok iyi bir antioksidandır Çoğu kanser türüne karşısında koruyucu özellik taşımaktadır Kan Basıncı problemi olanların da rahatlıkla tüketebileceği bu gıda, kan basıncını düzenlemektedir Kafein içermemesiyle de tansiyon hastaları için ideal bir besindir Çocuk felci riskine karşı korur Sindirim sistemini düzene sokar İshali keser Mide sorunlarına iyi gelir Kolesterol seviyesini düşürür Bilhassa sigara kullanan kişiler için mükemmel bir balgam söktürücüdür Her gün ideal ölçüde keçiboynuzu pekmezi tüketmek bağışıklık sisteminin güçlenmesine, kansızlık sorunun çözülmesine ve erkeklerde sperm sayısının artmasına yaramaktadır Midede oluşan gaz ve şişlik gibi sorunlara iyi gelir Bağırsak kurdu, solucan, tenya gibi parazitlerin atılmasını sağlar Karaciğer ve akciğer üstünde çok olumlu etkileri bulunmaktadır Kanın temizlenmesini sağlamaktadır ağrı kesici ve antiseptik özelliği bulunmaktadır Keçiboynuzunun Yan Etkileri Nelerdir? img Keçiboynuzunun Yan Etkileri Nelerdir?src http:bilgilihocamcominternaldataskeciboynuzuharnupnedirnasilkullanilirfaydalariveyanetkilerinelerdir5c2d3bea0579a 700 300Fazla yardımsever olduğu tanıdık keçiboynuzunun aşırı ve bilinçsiz kullanımı bir takım tabi etkilerin ortaya çıkmasına niçin olabilir Fazla tatlı olduğundan şeker hastalarının özenle kullanması gerekmektedir Kronik şeker hastalığı olanlar tüketmeden evvel doktorlarına danışabilir Fazla tüketildiği süre midede bulantıya, kusmaya ve baş dönmesine neden olabilir Keten Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Bağlı Etkileri Nelerdir? Pıhtılaşmaya karşısında sürekli hap kullanan kişiler de başvuru öncesi doktorlarına danışmalıdır Gebe ve emziren bayanlar kullanımıyla ilgili olumlu veya olumsuz bir bilgi bulunmadığından titiz tüketilmelidir Pekmez, toz, kür ya da nektar şeklinde tüketebileceğiniz bu bitkiyi, doğrudan doğruya hiçbir işleme maruz kalmadan da yiyebilirsiniz Eğer ısırılamayacak ölçüde sertse ılık ve pak suda bir süre bekleterek yumuşamasını sağlayabilirsiniz Çok kaslı bir gıda olduğu için başlıca bu haliyle harcamak önerilmemektedir Birçok insan ve uzmanlar da pekmez üretilmiş halinin daha ideal olduğunu vurgulamaktadır sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
 
858,506Konular
983,080Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt