
Kedi Lisanıyla Hindistan Cevizli Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı labne peynir
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1/2 (yarım) paket kremşanti
- 2 paket kedi lisanı
- 2 yemek kaşığı granül kahve (1,5 su bardağı su ile ıslatılacak)
Kedi Lisanıyla Hindistan Cevizli Tiramisu Tanımı Yapılışı
- İlk olarak süt un yumurta ve şekeri, hindistan cevizini güzelce çırpalım ve göz göz olana kadar pişirelim.
- Daha sonra içerisine tereyağı ve labneyi ekleyelim karıştıralım.
- Tereyağ eridikten sonra biraz ılımasını bekleyelim ve içine kremşantiyi ekleyelim.
- Mikser ile güzelce çırpalım.
- Borcama kedi lisanlarını kahveyle ıslatarak bir sıra dizelim.
- Üzerine muhallebiden yayalım.
- Tekrar kedi lisanını ıslatarak muhallebinin üzerine dizelim.
- Bir kat daha muhallebi koyduktan sonra üzerini kaşıkla düzeltelim.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendiriniz.
- Servis etmeden önce üzerine kakao serpiniz???? deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal olsun????????????????.