Kedidili Bisküviyle İrmikli Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Vişneli kat için:
- 3 su bardağı vişne suyu
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- 12 adet kadar kedidili bisküvi
- 1 su bardağı vişne suyu
Kedidili Bisküviyle İrmikli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Vişne suyu, nişasta ve şeker karıştırılır, yoğunlaşana kadar pişirilir.
- Altını kapattıktan sonra tereyağı ek edilir ve ıslattığımız kalıba dökülür.
- Sonra süt, şeker ve irmik yoğunlaşana kadar pişirilir.
- Altını kapattıktan sonra vanilin eklenir; karıştırılır.
- Kalıpta bekleyen vişneli kısmın üzerine vişne suyuyla ıslattığımız bisküviler dizilir.
- İrmikli karışımın yarısı bisküvilerin üzerine gezdirilir.
- Sonra tekrar ıslattığımız bisküviler dizilir ve tekrar kalan irmikli tatlı dökülür.
- Buzdolabına kaldırdığımız tatlı yeterlice soğuduktan sonra zıt çevrilir ve dilimlenerek servis edilir. ( 1 gece buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilir. ) (ben yarım ölçü yaptım. )Afiyet olsun.