Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 22 adet kedidili bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 2 adet muz
Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dikdörtgen kare borcamın üzerine 2 kat streç sinema sererek ,süte batırıp ıslattığımız kedidili bisküvileri strecin üzerine fotoğrafta gösterdiğim üzere dizelim.
- Üzerine streç sinema sararak buzdolabında yaklaşık 45 dk bekletelim.
- Bu sırada kremasını hazırlayalım. Muhallebi mi desem? Vanilya ve krem şanti hariç tüm gereçleri tencereye alarak orta ateşte karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatıp vanilya ve krem şantiyi ekleyerek mikserle yeterlice pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Dolaptan çıkardığımız bisküvilerin üzerine muhallebimizi yayalım ve bir sırasına muzları dizip öteki sırayı kubbe biçiminde kapatalım.
- Dolapta 3-4 saat kadar bekletelim (1 gece bekletirseniz daha lezzetli oluyor ????????).
- Çıkardıktan sonra üzerine kakao eleyelim.