Kedidilli Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker (Ben 3 yemek kaşığı attım)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı labne peyniri veya 1 paket toz kremşanti
- 1 paket kedidilli bisküvi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sıvı krema (200ml)
Kedidilli Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karameli için toz şekerini ocağa alıp kısık ateşte güzelce kahverengileşinceye kadar eritelim.
- Yağızımı atıp güzelce karıştıralım ardından kremamızı atalım. Hızlı şekilde karıştıralım şeker sertleşip yavaş yavaş eriyecektir.
- Muhallebimiz için vanilya, tereyağı ve kremşanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp güzelce koyulaşana kadar karıştıralım.
- Kıvam aldıktan sonra tereyağı vanilyayı ekleyelim. Ilıyınca kremşanti veya labneyi atıp mikserle güzelce çırpalım. Karamelide başka kaba alıp mikserle çırpalım.
- Kedidilini süte batırıp koyacağınız kaba dizin, üzerine muhallebi onun üzerine karameli gezdirelim üzerine kedidilini tekrar muhallebi ve karamel dökelim.
- Üzerini fındık ile süsleyip buzodabında kaldıralım. Karameli az az koyun aşırı tatlı oluyor.