
Kedidilli Mükemmel Profiterol Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket kedidili bisküvi (20 tane)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket krem șanti
- 1 su bardağı süt (Krem șanti için)
- 1 paket toz çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt (Çikolata sosu için )
Kedidilli Harika Profiterol Tanımı Yapılışı
- Tenceremizi ocağa alalım. Evvel toz materyallerimizi koyalım (Un ve toz şekeri) karıştıralım.
- Sütümüzü ekleyelim, çırpma teliyle devamlı karıştıralım. Yoğunlaşıp krema kıvamına gelince ocağımızı kapatalım. Üzerinin kabuklanmasını önlemek için streç sinemayla kapatıp soğumaya bırakalım.
- Bir bardak sütün içine krem șantimizi ekleyerek çırpalım, buzdolabında beklemeye alalım.
- Bu sefer de çikolatalı sos için tenceremizi ocağa alalım. Sütümüzü ve hazır toz çikolata sosumuzu karıştırıp, kaynayana kadar karıştıralım.
- Ilıyan kremaya krem șantimizi ekleyerek çırpalım.
- Kedidili bisküvilerimizi tek tek üçer kesime bölelim cam tepsimize yerleştirelim (Kup da kullanılabilir) kremayı kedidilinin üzerine dökelim kaşıkla yayalım.
- Çikolata sosumuzu da döküp yayalım, istediğimiz üzere süsleyip servis yapalım. Kolay gelsin ???? afiyet olsun ???? sevgiler ????