Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kedidilli Portakal Soslu Muhallebi

Kedidilli Portakal Soslu Muhallebi
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kedidilli-portakal-soslu-muhallebi.jpg

Kedidilli Portakal Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler


Tatlının en alt tabanı için
  • 1,5 paket kedi dili bisküvisi
  • 1 kase süt
Muhallebisi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı tepeleme un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 poşet krem şanti
En üst için:
  • 1.5 su bardağı portakal suyu(ben sıkma yaptım hazırda kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su (kıvamına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)

Kedidilli Portakal Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kedi dili bisküvisini süte batırıp kalıba dizelim.
  2. Tencereye krem şanti hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  3. Ocağın altını  orta ateşe açıp karıştırmaya devam edelim.
  4. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpalım. Kalıptaki kedi dili bisküvisini üzerine yayalım ve kenara alalım.
  5. Küçük sos tenceresine su hariç tüm malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım ve karıştıralım.
  6. Kaynadıktan sonra su ilave edip tekrar karıştırmaya devam edelim. (eğer kıvamı size göre çok yoğun gelirse su ekleyebilirsiniz. Kendinize göre su ayarını yapınız)
  7. Hazırlanan portakallı sosu muhallebinin üzerine dökelim. Ve güzelce her yere gelicek şekilde yayalım.
  8. Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabına koyup dinlendirelim. Ben 2 saat falan beklettim.
  9. Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsin. Ben minik portakallar kesip koydum. Afiyet olsun ❤️
Kedidilli Portakal Soslu Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt