
Kedidilli Portakal Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Tatlının en alt tabanı için
- 1,5 paket kedi dili bisküvisi
- 1 kase süt
- 4 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı tepeleme un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 poşet krem şanti
- 1.5 su bardağı portakal suyu(ben sıkma yaptım hazırda kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı su (kıvamına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Kedidilli Portakal Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kedi dili bisküvisini süte batırıp kalıba dizelim.
- Tencereye krem şanti hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Ocağın altını orta ateşe açıp karıştırmaya devam edelim.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpalım. Kalıptaki kedi dili bisküvisini üzerine yayalım ve kenara alalım.
- Küçük sos tenceresine su hariç tüm malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım ve karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra su ilave edip tekrar karıştırmaya devam edelim. (eğer kıvamı size göre çok yoğun gelirse su ekleyebilirsiniz. Kendinize göre su ayarını yapınız)
- Hazırlanan portakallı sosu muhallebinin üzerine dökelim. Ve güzelce her yere gelicek şekilde yayalım.
- Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabına koyup dinlendirelim. Ben 2 saat falan beklettim.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsin. Ben minik portakallar kesip koydum. Afiyet olsun