İçeriğindeki probiyotikler yani “arkadaş bakteriler bir uçtan bir uca vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye asistan olan kefir, sütün kefir taneleriyle mayalandırılması sonucu elde ediliyor Doğal bileşiminde bulunan fosfor, potasyum, sodyum, klor, magnezyum gibi mineraller, A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, folik asit gibi vitaminler ve esansiyel amino asitler ile dengelenmiş beslenmede manâlı rol oynayan kefir, bağışıklık sisteminin yanı sıra sindirim sistemini de güçlendirmeye takviye oluyor id Gad300250Tansiyondan kilo kontrolüne o kadar çok etkisi var• İçerdiği protein ve kalsiyum tamamen kilo kontrolüne de asistan olan kefir, diyetteki yağların emilimini destekleyerek kolestrolü denetleme aşağıda tutmaya katkıda bulunuyor• Yiyeceklerle alınan toksik (zehirli) maddelerin vücuttan atılmasına ve kabızlık, ishal ve bağırsak tahrişleri gibi rahatsızlıkların ortadan kalkmasına yardım oluyor• Ayrıca yüksek kan basıncının düşmesine ve kalsiyumun bağırsaklardan emilimini artırarak osteoporoz riskinin azalmasına muavin oluyorHer yaşta, günün her saatinde tüketebilen kefir; içine meyve veya meyve suyu katılarak seçim edilebileceği gibi yoğurt, peynir, puding ve tatlılarda da kullanılabiliyor