teknolojiuzmani
FD Üye
Kek Kalıbında Börek (İnanamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yufka (Kek kalıbının büyüklüğüne göre değişir)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- Ispanak
- Pırasa
- Peynir
Kek Kalıbında Börek (İnanamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yeteceğini düşündüğünüz kadar ıspanak, pırasayı doğrayalım, peyniri rendeleyelim (İç harcımızı herhangi bir ön pişirme olmadan direk böreğin içine katacağız)
- Kek kalıbını yağlayalım. Daha sonra kek kalıbımızın en alt katına 1 tam yufkayı kırışık ve kenarları taşacak şekilde serelim (Kenarlarından taşan yufkaları en son kapatacağız.)
- Diğer yufkaları da parça parça koparalım (1 yufkadan 4 parça olacak şekilde)
- Her kata sosumuzu sürelim ve böreğin dışı ince olmasın diye en alt kata koparmadan serdiğimiz yufkanın üzerine 2 parça koparılmış yufka daha koyalım.
- Ardından iç harcımızı dökelim ve parça parça yufkaları üzerine koyup soslayıp böyle devam edelim (İsterseniz tek bir kata tüm iç harcı dökebilir isterseniz de her kata tek tek dökebilirsiniz)
- Son işlemde ilk koyduğumuz yufkanın sarkan kenarlarıyla tüm böreği kapatalım ve sosla yapıştıralım.
- Fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Piştikten sonra kek kalıbından çıkartıp sunum tabağında servise alalım. Afiyet olsun!.