Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kek-kalibinda-hashasli-corek-9.jpg

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşı tuz
  • 1 paket kuru maya yahut yaş maya
  • 4-5 su bardağı un 4 su bardağından sonra denetimli ekleyelim.
  • 1 büyük çay bardağı haşhaş
  • Yarım küçük çay bardağı sıvı yağ (haşhaşı açmak için yağ oranı haşhaşın kıvamına nazaran değişebilir)

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurma kabına ılık süt şeker ve maya alınır güzelce karıştırılır akabinde öteki materyaller eklenir .
  2. En son un denetimli bir halde ek edilir bilhassa 4 su bardağı undan sonra yavaş yavaş eklenir .
  3. Hamura nazaran ek edilir hamur pek yumuşak ele yapışmayan bir kıvam almalı özleşene kadar yoğuralım.
  4. Hamur 15 dk kadar dinlendirilir akabinde 7 beze ye bölünür yemek tabağı büyüklüğünde açılır .
  5. Bezeler 5 dakika dinlenir ise daha rahat açılır çok kural değil fakat rahat ve hoş açılmasını sağlar.
  6. Bir taraftan haşhaş ve sıvı yağ başka bir kapta güzelce karıştırılır.
  7. Bezeler merdane ile tabak büyüklüğünde açılır açma süreci bittikten sonra hamurların ortalarına haşhaşlı karışımdan yaklaşık birer yemek kaşığı ek edilir.
  8. Güzelce her tarafına gelecek biçimde sürülür en son hamur katına haşhaş sürülmez.
  9. Hamurlar merdane ile önlü artlı güzelce dikdörtgen bir biçimde açılır geniş tarafından rulo biçimde sarılarak iki ucu birleştirilip kek kalıbına yerleştirilir üzeri streclenerek mayalanmaya bırakılır yaklaşık 40-50 dk kadar.
  10. Fırının ısısı evvel 180 derece de olacak formda ayarlanır haşhaşlı çörek fırına verilir yaklaşık 20 dk kadar pişirilir.
  11. Kızarmaya başladıktan sonra fırın ısısını 150 dereceye alınıp 5 -10 dk dakika kadar pişirilir .
  12. İçini daha hoş çekmesi için hamur kalmaması bu süreç yapılır ( bu dakikalar büsbütün değişebilir her fırının pişirme süreci farklıdır ) denetimli olmakta yarar var.
  13. Fırından çıkardığımız mis üzere çöreğimiz hazır ????????.
Afiyet olsun.
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt