
Kek Kalıbında Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gr tereyağ
- Yaklaşık 2 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Antep fıstığı
- Çilek
Kek Kalıbında Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Bütün materyalleri sıralamaya nazaran çırparak ek ediyoruz .
- En sona un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave ediyoruz .
- Kek kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağlıyoruz, harcımızı döküyoruz.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz .
- Bu ortada sosumuzu hazırlıyoruz.Süt, şeker ve kakaoyu yeterlice çırpıyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığını almasını bekliyoruz .Yaklaşık 5 dk bekleyebiliriz.
- Uzun bir çubukla kekimize rast gele delikler açıyoruz.
- Sosumuzu döküp soğumasını bekliyoruz ve bir gece beklerse lezzeti enfes oluyor.
- Kalıbımızdan çıkarıp üzerine antep fıstığı ve çilek ile süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.