Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kek Kalıbında Islak Kek

Kek Kalıbında Islak Kek
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kek-kalibinda-islak-kek.jpg

Kek Kalıbında Islak Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gr tereyağ
  • Yaklaşık 2 buçuk su bardağı un
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
Süslemek için;
  • Antep fıstığı
  • Çilek

Kek Kalıbında Islak Kek Tanımı Yapılışı

  1. Bütün materyalleri sıralamaya nazaran çırparak ek ediyoruz .
  2. En sona un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave ediyoruz .
  3. Kek kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağlıyoruz, harcımızı döküyoruz.
  4. 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz .
  5. Bu ortada sosumuzu hazırlıyoruz.Süt, şeker ve kakaoyu yeterlice çırpıyoruz.
  6. Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığını almasını bekliyoruz .Yaklaşık 5 dk bekleyebiliriz.
  7. Uzun bir çubukla kekimize rast gele delikler açıyoruz.
  8. Sosumuzu döküp soğumasını bekliyoruz ve bir gece beklerse lezzeti enfes oluyor.
  9. Kalıbımızdan çıkarıp üzerine antep fıstığı ve çilek ile süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt