Kek Kalıbında Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- Yaklaşık 350 gr kadar kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- Tuz, karabiber, pul biber (İsteğe bağlı)
- 1.5 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı süt
- Çörek otu (isteğe bağlı)
Kek Kalıbında Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kek kalıbımızı çok hafif yağlayalım ve çörek otu serpiştirelim.
- 1 yufkayı kenarlarını dışarıda bırakacak halde kalıbımıza bütün olarak yerleştirelim.
- Sonrasında yufkalardan kesim modül kopararak katları oluşturmaya başlayalım.
- Birinci birinci katı koyduktan sonra sosumuzdan sürelim.
- Yufka ve sos formunda 2 kat yaptıktan sonra evvelden kavurduğumuz kıyma iç harcımızdan koyalım.
- 2 kat daha yufka ve sos yaptıktan sonra takar kalan kıymayı koyup birkez daha yufka ve sos katmanı yapıp boşta duran yufka kenarlarını kapatalım.
- Sosun kalan kısmından güzelce sürüp evvelden 180 derece ısıttığımız fırınımızda pişmeye bırakalım. Kesinlikle denetimli pişirmekte yarar var zira her fırın farklı olduğu için böreğimizin üst ve altının güzelce kızarma durumuna nazaran fırından alabiliriz.