teknolojiuzmani
FD Üye
Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 avuç ceviz (doğranmış)
- 1 avuç kuru üzüm
- Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
- 1 çimdik tuz
- Un (yetene kadar)
- 3 yemek kaşığı kadar sıcak su
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamura başlamadan evvel kalıbımızı tereyağıyla düzgünce yağlayıp buzlukta bekletin.
- Sonra hamura başlayın. 3 yumurtayı ,3 yemek kaşığı sıcak su bir çimdik tuz ve 2 su bardağı şekeri mikserle uygunca çırpıyoruz .
- Süt ve sıvı yağı döküp çırpıyoruz .
- Daha sonra ceviz doğrayıp döküyoruz.
- Limon suyunu, kabuğunu da rendeleyip karışıma ek ediyoruz.
- Un ,kabartma ve vanilyayı elek vasıtasıyla ekliyoruz.
- Hamur çok sıvı olmamalı nede çok katı olmamalı az az ekleyin .
- Mikserle çok olmamak kuralıyla uygunca karıştırın, un topak kalmasın .
- Buzluktaki kalıbı çıkarın içerisine azca un serpin her tarafına yedirin.
- Hamuru spatulayla yavaşça dökün, birinci kat döküp bekleyin .
- Orta kata kuru üzümü kalıba dökün .
- Kalan hamuru dökün kabı yavaşça yere altını vurun ki boşluklar kalmasın.
- İyice ısıtılmış 150 dr fırına koyun yavaş yavaş pişsin, düzgünce kabardıktan üzeri kızardıktan sonra fırının kapağını açın ki, yeterlice kabarsın .
- 50-60 dakika kadar bekletin şayet yüzü çok kızarmış içi tam pişmemişse üzerine yağlı kağıt serin, uygunca pişsin dakika fırına nazaran değişiyor afiyet olsun.