Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2-3 yemek kaşığı süt (Kakaolu kısım için)
- 2.5 su bardağı un
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları çok kısa bir müddet köpürene kadar çırpalım.
- Toz şekeri ilave ederek beyazlayana kadar yüksek zamanda çırpalım.
- Sıvı yağ ve süt ek edelim.
- Sıvı gereçler karıştıktan sonra vanilya, kabartma tozu ve unu ek edelim ve kısa bir mühlet çırpıp mikseri kapatalım.
- Hamurun yarısını başka bir kaba alalım ve üzerine kakao eğini yaparak, bir spatula yardımıyla karıştıralım.
- Kakaolu kısım için süt karışımını hamura ekleyelim, sade hamurla kıvamının tıpkı olması gerekiyor.
- Yağladığımız kalıbımıza evvel bir ölçü sade hamurdan dökelim.
- Akabinde üzerine gezdirerek kakaolu hamurdan ekleyelim. Hamurlar bitene kadar bu formda ilerleyelim.
- Evvelce ısınmış 175 derece fırınımıza verelim ve yaklaşık 40 dakika pişirelim.