
Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Yarım çay bardağı ceviz
- Yarısından az krema
- Sütlü çikolata
- 1 çay kaşığı margarin
- Hindistan cevizi
- 2,5 su bardağı un
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtalarımızın sarısını ve beyazını ayırıp çırpınıyoruz köpük köpük olunca ikisini bir kapta birleştirip, üzerine şeker ekliyoruz. Çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
- Daha sonra unumuzu, kabartma tozumuzu, vanilyamızı eleyerek ekliyoruz çırpıyoruz.
- Üzüm ve ceviz ek edip yağladığımız kek kalıbımıza döküyoruz. Kakaoyu üzerine gezdirip kürdan ile karıştırıyoruz. 170 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıyoruz.
- Sos tavamıza çikolata, krema ve yağı ekleyip ocakta en kısık biçimde eritiyoruz ve üzerine döküyoruz. Hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun….