Keki Tavada Pişen Kolay Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kek için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 buçuk çay bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır çikolatalı puding
- 1 paket hazır krem şanti
Keki Tavada Pişen Kolay Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Merhaba.
- Kek hamuru için şeker ve yumurtaları 3 dk çırpıyoruz.
- Süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kalan tüm gereçleri ekleyip hepsi karıştıktan sonra 3 farklı kaseye eşit olarak döküyoruz (resimler var).
- Orta uzunluk granit tavayı hafif yağlayıp ocağın en büyük gözünde en kısık ateşte hamurumuzu yaklaşık 6- 7 dk kapağını kapatarak kapakta delik varsa peçeteyle kapatarak ve kapağı pişene dek hiç açmadan kabarıp üzeri göz göz olana dek çevirmeden tek taraflı pişiriyoruz.
- Birinci hamur pişince ocağı kapatıp hamurumuzu örtünün üstüne alıyoruz, tıpkı sürece devam ediyoruz.
- Ortası için; pudingi üzerinde yazan süt ölçüsünden yarım bardak az sütle daha koyu kıvamda pişiriyoruz.
- Birinci sıcaklığı gittikten daha da katılaşmaya başlayınca tek tek keklerimizin üzerine çokça sürüp üst üste koyuyoruz (resimlerde var) dolapta yarım saat kadar bekletiyoruz.
- Üzeri için; krem şantiyi üstünde yazan tarife nazaran koyu bir kıvama gelene dek soğuk sütle çırpıyoruz.
- Dolaptan aldığımız kekin üzerine sürüyoruz. İstenilen biçimde süsleyebilirsiniz.