Keki Türk Kahveli Sosu Nescafeli Kremalı Ganajlı Borcam Pastası (Çikolatalı Pasta) Tanımı İçin Materyaller
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 .5 su bardağı toz şeker
- 1 .5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 paket kutu krema
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
Keki Türk Kahveli Sosu Nescafeli Kremalı Ganajlı Borcam Pastası (Çikolatalı Pasta) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri güzelce çırpın mayonez kıvamı alınca süt ve yağı ekleyip biraz daha çırpın ve mikseri kaldırın.
- Kuru materyalleri eleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın ve yağlanmış dikdörtgen borcama döküp 180 derecede kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken sosumuz için sıcak su ve granül kahveyi karıştırıp soğumaya bırakıyoruz ve kremamızı hazırlıyoruz krema için vanilya, tereyağı ve kremşanti hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Katı kıvam alınca altını kapatıp vanilya, kremşanti ve tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz akabinde soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca 5 dakika blender ile çırpıp kremamızı kenara alıyoruz kekimiz pişince birinci sıcağı çıktıktan sonra granül kahveli sosumuz ile her tarafını ıslatıyoruz.
- Soğuyan kremamızı da kekimizin üzerine döküp buzdolabında yarım saat dinlendirin ganaj için kremamızı tencereye alıp çikolatayı ekliyoruz karıştırarak erimesini sağlıyoruz.
- Uygunca pürüzsüz kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz soğuk olsun ki kremayı dagıtmasın soğuyunca kekimizin üzerine döküp 2 saat buzdolabında bekletin ve servis edebilirsiniz ????.