Kekikli Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Marinasyon için;
- 600 gr tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 3 çay kaşığı kekik
- 200 ml süt kreması
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Kekikli Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları küp küp doğrayın yıkayıp iyice süzün.
- Derin bir kaseye alın.
- Üzerine marinasyon için olan malzemelerin hepsini döküp iyice karıştırın.
- Üzerini streç film ile örtüp 1-2 saat bekletin.
- Uygun bir tavayı ocağa alıp ısıtın.
- Üzerine tavukları ekleyip kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar pişirin.
- Ocağı kısıp içine süt kreması ekleyip biraz daha pişirip son olarak kaşar peyniri ekleyip eriyene kadar bir süre karıştırıp servis yapın. Yanında sade pirinç pilavı ile harika oluyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.