
Kekiklim Menü (Tavuk Dünyası) Tanımı İçin Gereçler
- 2 kesim tavuk göğsü
- 1 paket krema
- 1 çay tabağı kadar rende kaşar
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket penne makarna
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- Tuz
- Tereyağı
Kekiklim Menü (Tavuk Dünyası) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tavukları küp küp doğrayın ve marinasyon gereçlerini koyup buzdolabında 2 saat bekletin.
- Isıttığınız tavaya tavukaları direk dökün. Hiç çevirmeden suyunu salmasını engellemek için tek tarafını güzelce kızartın.
- Sonrasında karıştırarak her yerinin eşitçe kızarmasını sağlayın.
- 2 yemek kaşığını makarna için ayırdığınız kremanın kalanını dökün.
- Biraz pişirin akabinde kaşarı ekleyip biraz karıştırın ve kapağını kapatın kenara alın.
- Makarnanın kaynayan suyuna biraz tuz ve zerdeçal ekleyin. Makarnaları ek edip pişirin.
- Pişen makarnanın suyunu süzün. Tencerede biraz tereyağı eritin.
- Üzerine krema ve fesleğen ekleyip biraz karıştırın ve makarnayı ek edip, tuzunu atıp karıştırın. Kenara alıp 5 dk dinlendirin. Afiyet olsun.