Kekiklim Tanımı İçin Gereçler
Marine için ;
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kaju tozu
- Yarım paket kalem makarna
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- Zeytinyağı
- 1 paket krema
- Kaşar rendesi (isteğe göre)
Kekiklim Tanımı Yapılışı
- Marine için bütün gereçleri güzelce çırpın küp küp doğradığınız tavukları ekleyin güzelce karıştırın buzdolabında 3_4 saat dinlendirin şayet vaktiniz varsa 1 gece beklesin.
- Pişirmeden yarım saat evvel buzdolabından çıkaralım oda ısısına gelsin.
- Makarna için suya zerdeçalı ekleyip 8_10 dk haşlayalım zeytin yağı ve kremayı ısıtalım fesleğen ve tuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra makarnayı ekliyoruz.
- Tavamızı uygunca ısıtıp marine tavuklarımızı süzerek kızgın tavaya alalım birinci 8-9 dk karıştırmayalım tavamızın altını kısmayalım suyunu salmasın yüksek ateşte 30-35 dk pişsin.
- Pişmeye yakın krema ekleyelim kısık ateşte biraz pişsin.
- İsterseniz kaşar rendesi de ekleyebilirsiniz.
- Makarna ve salata ile servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.