
Keklerin Kalıba Yapışmaması İçin Macun Tanımı İçin Gereçler
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı margarin (oda sıcaklığında)
Keklerin Kalıba Yapışmaması İçin Macun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 fincan unu,1 fincan oda sıcaklığında bekletilmiş margarini,1 fincan sıvı yağı bir karıştırma kabına alıp mikser yahut çırpma teli ile çırpalım. Homojenize kıvamına gelinceye kadar,yani krema kıvamına gelinceye kadar bu kadar.Bu karışımı bir kapaklı kavanoza koyup buzdolabınızda istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.
Kullanmadan evvel 30dakika evvel çıkartmanız kâfi olur.
Oda sıcaklığına gelince fırça yardımı ile kek kalıblarınızı yağlayabilirsiniz.Şimdiden kolay gelsin.
Keklerin Kalıba Yapışmaması İçin Macun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı