
Kekli Bisküvili Borcam Pastası (Nefis Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 2 paket sade petibör bisküvi
- 2 poşet kakaolu krem şanti
- 1 paket sıvı krema(200 ml)
- 200 gram çikolata(bitter/sütlü)
Kekli Bisküvili Borcam Pastası (Nefis Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Son olarak kakaoyu,unu,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Kek harcını yağladığımız büyük boy dikdörtgen borcama döküp,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Kek pişerken ara katlarına süreceğimiz krem şantileri paketlerinin arkasında yazan tarife göre çırpıp hazırlıyoruz.
- Fırından çıkan kek soğuyunca bir su bardağı sütle keki ıslatıyoruz.
- Hazırladığımız krem şantiden bisküvilerin yapışması için çok ince bir tabaka halinde kekin üzerine sürüyoruz.
- Daha sonra yanımıza bir kase süt alıp petibör bisküvileri süte batırıp kekin üzerine diziyoruz.
- Sonra krem şantinin yarısını bisküvilerin üzerine sürüp bir kat daha aynı şekilde bisküvi diziyoruz.
- En son kalan krem şantiyide pastamızın üzerine yayıyoruz.
- Son olarak ganajı için sos tavasına kremayı alıp ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz.
- İyice ısınan kremaya çikolataları ekleyip karıştırıyoruz ve pastamızın üzerine döküp yayıyoruz.
- Bu şekilde bir gece dolapta bekletiyoruz. Ertesi gün dilimleyip üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Kekli Bisküvili Borcam Pastası (Nefis Lezzette) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı