Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kekli Kadayıf

Kekli Kadayıf
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kekli-kadayif.jpg

Kekli Kadayıf Tanımı İçin Gereçler

  • 300 gram kadayıf
  • 50 gram tereyağ
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbetı̇ ı̇çı̇n;
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Kekli Kadayıf Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci önce şerbeti için su, şeker ve limonu tencereye alıp kaynatalım.
  2. Kaynama başladıktan sonra bir 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Kenarda soğumaya bırakalım.
  4. Kadayıfı elimizle yahut bıçak yardımıyla çokta küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
  5. Tereyağını eritip kadayıfın üzerine dökelim.
  6. Elimizle harmanlayıp güzelce yedirelim ve fırın tepsisine bastırarak yerleştirelim.
  7. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpürene kadar mikserle çırpalım.
  8. Sıvı yağ, un ve kabartma tozunu da ekleyip birkaç dakika daha çırpalım.
  9. Kek karışımını kadayıfın üzerine gezdirerek dökelim.
  10. Birkaç yerine kürdan batırıp çekelim.
  11. Bi 5 dakika bekleyelim ki kek harcının bir kısmı içe doğru süzülsün.
  12. Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  13. Kek pişip ılık hale gelince soğuk şerbeti dökelim.
  14. Birkaç saat dinlenen kekli kadayıfımız servise hazırdır.
  15. Bekledikçe güzelleşen tatlıyı (birgün sonra hele daha da kusursuz olmakta) dondurma, kaymak yahut antep fıstığı ile servis edip afiyetle yiyebilirsiniz????.
 
858,556Konular
982,096Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt