
Kekstra Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 100 ml krema
- 100 gram bitter veya sütlü çikolata
- Pirinç antep fıstığı
Kekstra Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sonra süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu ekliyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Harcımız ne çok sıvı ne de çok katı olacak.
- Daha sonra kalıbımızı güzelce her yerini yağlıyoruz. (ben teremyağ ile yağlıyorum. )
- Harcımızı kalıba döküp 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.
- Kek piştikten sonra ilk sıcağının geçmesini bekliyoruz ve parçalanmaması için soğuyunca kalıptan çıkarıyoruz.
- Üzerine ganajımızı hazırlamak için kremamızı hafif ısıtıp içine çikolata parçalarını atıp eritiyoruz.
- Kekimizin orta boşluklarına hazırladığımız ganajdan birer kaşık döküyoruz.
- Üzerine de antep fıstığını serpiyoruz. Kekimiz artık hazır, afiyet olsun. ????.