Kelebek Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pastacı kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı (olmasa da olur)
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 poşet krem şanti(sade)
- 5 adet yumurta
- 5 Türk kahve fincanı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 5 Türk kahve fincanı un
- 1 Türk kahve fincanı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım limon suyu yahut 1 yemek kaşığı sirke
- 2 adet muz
- 5 adet çilek
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- Pasta süsü
Kelebek Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak pastacı kreması hazırlanmalı.
- Tencereye un, nişasta ,şeker eklenir karıştırılır.
- Akabinde süt ve yumurta sarısı eklenir çırpılır.
- Kaynayana kadar daima çırpılmalıdır.
- Kaynadıktan sonra altını kapatın.
- İçine vanilya ve margarini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Soğuyunca krem şanti döküp mikser ile düzgünce çırpın.
- Pandispanyası için evvel yumurta şeker ve vanilyayı köpük köpük olana kadar (5- 6 dakika kadar) mikser ile çırpın.
- Başka bir kapta un ,nişasta ve kabartma tozunu karıştırın eleyerek yumurta karışımına dökün.
- Üzerine limon yahut sirkeyi dökün köpükleri söndürmeden çırpıcı ile karıştırın.
- Yuvarlak kelepçeli kalıba dökün.
- 170 derece fırında pişirin.
- Pişen pandispanya soğuktan sonra ortadan ikiye d halinde kesin.
- Daha sonra kestiğiniz iki parçayı da ortasından keserek iki kesime ayırın.
- Pandispanyayı evvel sütlü karışım ile ıslatın daha sonra pastacı kremasını ekleyip sürün üzerine meyve kesip tekrar bir kat daha pastacı kreması sürün.
- Üzerine kalan pandispanyaları koyup tekrar pastacı kreması sürün.
- Süslemenizi zevkinize nazaran yapın. İşte kelebek pastamız hazır.