Keledoş (Erciş Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase yeşil mercimek
- Kurutulmuş dağ otları yoksa çiriş
- 300 gram kırmızı et yoksa kıyma da olur
- 3 litre çökelekten yapılmış ayran
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- 5 adet kuru soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates-biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Silme çay kaşığı tuz
- Varsa kavrulmuş dövülmüş çedene
- Dövülmüş ceviz
Keledoş (Erciş Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Et haşlanır, yeşil mercimek haşlanır, otlar haşlanır.
- Bunlar ayrı ayrı haşlandıktan sonra birbirine karıştırılır.
- Ununu karıştırılıp ayran haline getirilen çökelek de üzerine dökülüp tuzu ekledikten sonra kaynayana kadar pişirilir.
- Kıvamı katılaşınca ocaktan alınır.
- Soğanlar küp küp doğranır, sıvı yağda kızartılır.
- Salçası ve bir tatlı kaşığı pul biber eklendikten sonra pişirilip ocaktan alınır.