Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Keledoş (Erciş Usulü)

Keledoş (Erciş Usulü)
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
keledos-ercis-usulu.jpg

Keledoş (Erciş Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase yeşil mercimek
  • Kurutulmuş dağ otları yoksa çiriş
  • 300 gram kırmızı et yoksa kıyma da olur
  • 3 litre çökelekten yapılmış ayran
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
Sosu için;
  • 5 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates-biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Silme çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Varsa kavrulmuş dövülmüş çedene
  • Dövülmüş ceviz

Keledoş (Erciş Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Et haşlanır, yeşil mercimek haşlanır, otlar haşlanır.
  2. Bunlar ayrı ayrı haşlandıktan sonra birbirine karıştırılır.
  3. Ununu karıştırılıp ayran haline getirilen çökelek de üzerine dökülüp tuzu ekledikten sonra kaynayana kadar pişirilir.
  4. Kıvamı katılaşınca ocaktan alınır.
  5. Soğanlar küp küp doğranır, sıvı yağda kızartılır.
  6. Salçası ve bir tatlı kaşığı pul biber eklendikten sonra pişirilip ocaktan alınır.
Keledoş (Erciş Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt