Kelek Turşusu nasıl yapılır
Kelek Turşusu Tarifi
Kelek turşusu malzemeler
1 kg kelek
1 cay bardağı uzum sirkesi
3 yemek kaşığı yemeklik tuz + 2 yemek kaşığı daha kelekleri bekletmek icin
1 tatlı kaşığı toz şeker
tahmini su
imageskelektursusutarifiresimli5ad3f10a4d9d2
kelek turşusu yapılışı
Oncelikle kelekleri guzelce yıkayın ikiye bolun iclerini kaşık yardımıyla temizleyin bir kaba koyun 2 yemek kaşığı tuzu uzerlerine serpiştirin uzerleri kapanacak kadar su ekleyin 5 saat kadar oylece bekletin bekleme işi bitince kelekleri yıkayın sığabilecek bir kavanoza yerleştirin uzerine tuzu şekeri sarımsağı sirkeyi ve kavanoz dolana kadarda suyunu ekleyin en uste biberleri bolerek koyun ağzını sıkıca kapayın guneş almayan bir yerde ekşimesi icin bekletin kışa kısmetse afiyetle yiyin
Kelek Turşusu Tarifi
Kelek turşusu malzemeler
1 kg kelek
1 cay bardağı uzum sirkesi
3 yemek kaşığı yemeklik tuz + 2 yemek kaşığı daha kelekleri bekletmek icin
1 tatlı kaşığı toz şeker
tahmini su
imageskelektursusutarifiresimli5ad3f10a4d9d2
kelek turşusu yapılışı
Oncelikle kelekleri guzelce yıkayın ikiye bolun iclerini kaşık yardımıyla temizleyin bir kaba koyun 2 yemek kaşığı tuzu uzerlerine serpiştirin uzerleri kapanacak kadar su ekleyin 5 saat kadar oylece bekletin bekleme işi bitince kelekleri yıkayın sığabilecek bir kavanoza yerleştirin uzerine tuzu şekeri sarımsağı sirkeyi ve kavanoz dolana kadarda suyunu ekleyin en uste biberleri bolerek koyun ağzını sıkıca kapayın guneş almayan bir yerde ekşimesi icin bekletin kışa kısmetse afiyetle yiyin