Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kelem Dolması (Azerbaycan Mutfağı)

Kelem Dolması (Azerbaycan Mutfağı)
0
25

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
k-c9-99l-c9-99m-dolmasi-azerbaycan-mutfagi.jpg

Kelem Dolması (Azerbaycan Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet normal boy lahana
  • 500 gram kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet kişniş
  • 1 adet büyük soğan
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Salça

Kelem Dolması (Azerbaycan Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıymayı bir kaseye alıp üzerine rendelenmiş soğan, pirinç, doğranmış dereotu ve kişniş, tuz karabiber ve 2-3 yemek kaşığı kadar tereyağı ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  2. Üzerine biraz sıcak su döküp yine karıştırıyoruz. (et piştiğinde sert olmasın diye).
  3. Lahananın yapraklarını ayıra bilirseniz ayırıp, ayıramazsanız sap kısmındaki sert yerini kesip alarak tencerede sara bilecek kadar yumuşak olana kadar haşlıyoruz.
  4. Kıymayı haşladığımız lahana yapraklarına sarıyoruz.
  5. Büyüklüğünü tercihinize ve lahana yaprağının ölçüsüne göre iri ve ya küçük yapabilirsiniz.
  6. Bir tencerede tereyağı ve salçayı kavurup üzerine su döküyoruz ve dolmalarımızı tencereye koyup pişiriyoruz.
Kelem Dolması (Azerbaycan Mutfağı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,332Kullanıcılar
@rp_saplarSon üye
Üst Alt