
Kelem Dolması (Azerbaycan Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet normal boy lahana
- 500 gram kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet kişniş
- 1 adet büyük soğan
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Salça
Kelem Dolması (Azerbaycan Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı bir kaseye alıp üzerine rendelenmiş soğan, pirinç, doğranmış dereotu ve kişniş, tuz karabiber ve 2-3 yemek kaşığı kadar tereyağı ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerine biraz sıcak su döküp yine karıştırıyoruz. (et piştiğinde sert olmasın diye).
- Lahananın yapraklarını ayıra bilirseniz ayırıp, ayıramazsanız sap kısmındaki sert yerini kesip alarak tencerede sara bilecek kadar yumuşak olana kadar haşlıyoruz.
- Kıymayı haşladığımız lahana yapraklarına sarıyoruz.
- Büyüklüğünü tercihinize ve lahana yaprağının ölçüsüne göre iri ve ya küçük yapabilirsiniz.
- Bir tencerede tereyağı ve salçayı kavurup üzerine su döküyoruz ve dolmalarımızı tencereye koyup pişiriyoruz.