Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kelle Paça Çorbası (Şifa Kaynağı)

Kelle Paça Çorbası (Şifa Kaynağı)
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kelle-paca-corbasi-sifa-kaynagi-2.jpg

Kelle Paça Çorbası (Şifa Kaynağı) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 kuzu paça
  • 1 kemikli etli dana kelle
  • 5 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı un
  • Suyun yağına nazaran tereyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 defne yaprağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • Karabiber tanesi
  • Tuz

Kelle Paça Çorbası (Şifa Kaynağı) Tanımı Yapılışı

  1. Kasapta parçalatılmış kelle ve paçamızı pakça yıkıyoruz ve kıllarını temizliyoruz. (diş ve gözlü aldıysanız onları da  temizleyin) büyük tencereye koyuyoruz.
  2. Üzerini geçecek kadar su koyuyoruz. Defne yaprağını ve ikiye böldüğümüz kuru soğanı içine atıyoruz.
  3. 5 tane karabiberi suyuna atıp en az 4-5 saat etleri uygunca yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  4. Piştikten sonra içinde kıl kalmaması için un eleme süzgecinden geçirip suyunu ayırıyoruz.
  5. Çorba tenceresine göz kararı yağı alıp eritip 3 yemek kaşığı unu rengi pembeleşmeyecek kadar, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. Kavrulduktan sonra içinde modül un kalmaması için kaynayan kelle paça suyumuzu biraz soğuk su karıştırarak azar azar döküyoruz. Sarımsakları rendeleyip, içine katıp kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Diğer bir yerde  3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı unu çırpıyoruz.
  8. Yoğurdun kesilmemesi için kaynayan çorbamızdan azar azar  su katıp çırpıyoruz. Akabinde çorbamıza  yoğurt terbiyemizi yavaş yavaş,   karıştırarak ek ediyoruz.
  9. Kelleden ve paçadan kalan etleri minik minik tiftikleyerek çorbamıza ek ediyoruz. Damak tadımıza nazaran tuzumuzu da ek ettikten sonra 15 dakika daha kaynatıyoruz.
  10. Servis yaparken son  harika dokunuşumuzu yapıyoruz ve sirkemizi damlatıyoruz????. Afiyet olsun ????????.
 

Similar threads

Şifa Depodu Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı yarı su yarı et suyu2.5 çorba kaşığı unYarım çay bardağı sıvı yağDamak zevkinize göre tuz1 ufak kase didilmiş haşlanmış er2 diş sarımsak az tuzla dövelimYarım çay bardağı sirke1 çay kaşığı pul biber ve kekik3 çorba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Her Derde Deva Şifalı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 250 gram ön pişirme yapılmış dondurulmuş kelle paça karışımı (File marketlerde ya da migroslardan paketli olarak temin edebilirsiniz)2 çorba kaşığı yoğurt3 çorba kaşığı un2 çorba kaşığı tereyağı6 bardak su (200 cc ölçülü bardak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Kelle Paça Çorbası (Gerçekten Çok Güzel) Tanımı İçin Malzemeler Koyun kellesi4 adet koyun paçasıYarım kilo nohut kaynamış2-3 adet limon tuzu5-6 adet soğan1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı karabiber1 yemek kaşığı kuru nane2 adet büyük limon1 yemek kaşığı tepeleme biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Kelle Paça Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 kilo kelle eti düdüklüde haşlayıp ayıklanmışKellenin suyu ne kadar çıkıyorsaYarım çay bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı suServis ederken3 diş sarımsak1 yemek kaşığı sirke Kelle Paça Çorbası Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Yalancı Kelle Paça Çorbası (Çok Kolay Pratik Ve Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler 4 kesim kemikli dana eti (Yoksa yarım kilo doğranmış kuşbaşı etide olabilir)3 yemek kaşığı kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağı2 yemek kaşığı dolusu unYarım bardak soğuk su Terbiyesi için; Yarım bardak yoğurtYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,481Konular
981,456Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt