Kelle Paça Çorbası (Şifa Kaynağı) Tanımı İçin Materyaller
- 4 kuzu paça
- 1 kemikli etli dana kelle
- 5 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı un
- Suyun yağına nazaran tereyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 defne yaprağı
- 1 büyük kuru soğan
- Karabiber tanesi
- Tuz
Kelle Paça Çorbası (Şifa Kaynağı) Tanımı Yapılışı
- Kasapta parçalatılmış kelle ve paçamızı pakça yıkıyoruz ve kıllarını temizliyoruz. (diş ve gözlü aldıysanız onları da temizleyin) büyük tencereye koyuyoruz.
- Üzerini geçecek kadar su koyuyoruz. Defne yaprağını ve ikiye böldüğümüz kuru soğanı içine atıyoruz.
- 5 tane karabiberi suyuna atıp en az 4-5 saat etleri uygunca yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra içinde kıl kalmaması için un eleme süzgecinden geçirip suyunu ayırıyoruz.
- Çorba tenceresine göz kararı yağı alıp eritip 3 yemek kaşığı unu rengi pembeleşmeyecek kadar, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra içinde modül un kalmaması için kaynayan kelle paça suyumuzu biraz soğuk su karıştırarak azar azar döküyoruz. Sarımsakları rendeleyip, içine katıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Diğer bir yerde 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı unu çırpıyoruz.
- Yoğurdun kesilmemesi için kaynayan çorbamızdan azar azar su katıp çırpıyoruz. Akabinde çorbamıza yoğurt terbiyemizi yavaş yavaş, karıştırarak ek ediyoruz.
- Kelleden ve paçadan kalan etleri minik minik tiftikleyerek çorbamıza ek ediyoruz. Damak tadımıza nazaran tuzumuzu da ek ettikten sonra 15 dakika daha kaynatıyoruz.
- Servis yaparken son harika dokunuşumuzu yapıyoruz ve sirkemizi damlatıyoruz????. Afiyet olsun ????????.