Kelle Paça Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo kelle eti düdüklüde haşlayıp ayıklanmış
- Kellenin suyu ne kadar çıkıyorsa
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı su
- Servis ederken
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sirke
Kelle Paça Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etimizi düdüklüye alalım . Üzeri geçene kadar su koyalım.1. 5 saat haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra siyah etlerini tek tek ayıralım .
- Akabinde derin bir tencereye yağı ve unu alalım unun kokusu çıkana kadar kavuralım .
- Akabinde et suyunu süzerek tencereye alalım ve güzelce çırpalım.
- Karıştıra karıştıra kaynamaya bırakalım .
- Suyu az gelirse kıvamına nazaran olağan su ekleyelim, ben ekledim .
- Akabinde etleri içine atalım, tuzuda ekleyelim karıştıralım.
- 15 dakika güzelce kısık ateşte kaynatalım .
- Ocağın altını kapatalım ve sarımsak ve sirkeyle servis edelim ????.