Kelle Paça Nohutlu Kolay Ev Usulü Tarifi İçin Malzemeler
- Yaklașık yarım kg çıkacak kadar kemikli et
- 2 su bardağı kemik suyu
- 1.5 su bardağı kadar haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı ekși yoğurt
- Nane, toz kırmızı biber
- Gerekli olursa su
Kelle Paça Nohutlu Kolay Ev Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kemikli et düdüklü tencere de 40 dk pişirilir.
- Süzüp suyu yağından biraz donacak kadar bekletilir.
- Sonra tekrar süzülen kemik suyu tencere ye alınır (ağır olmaması için donan yağı katmadım)
- Kemik suyunun içine yoğurt un blender dan geçirilir. Kıvamı katıysa su da eklenir.
- Kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynamaya başlayınca içine kemikli etten ayırt edilen etler kuşbaşı büyüklüğünde doğranır ve tencereye atılır sonra haşlanmış nohut ta katılır.
- Ayrı bir tavada tereyağı eritip sıçraması geçince nane toz kırmızı biber de eklenir kapatılır ve çorbanın üzerine dökülür. Kıvamı tutunca kapatılır.