Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kelle Paça

Kelle Paça
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kelle-paca.jpg

Kelle Paça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet koyun yahut kuzu kelle (Kasaplarda temizlenmiş ve dondurulmuş biçimde bulunmaktadır)
  • 1 tüm sarımsak
  • Pul biber
  • Limon
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) yemek k. biber salçası
  • Nane
  • Yağ

Kelle Paça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 1 adet dondurulmuş ise temizlenmiştir büyük ihtimal ile, bu temizlenmiş kelleyi uygunca üstünden yıkayarak düdüklü tencerede 30 dakika kadar haşlıyoruz. Haşlanan suyu dökmeyelim tencerede kalsın.
  2. Haşlanan kelleyi biraz soğuttuktan sonra etlerini kemiklerinden uygunca ayırıyoruz ve yiyebilecek formda doğruyoruz ayırdığımız etleri.
  3. Doğradığımız etleri bir kapta kenarda bekletiyoruz ve bu ortada derin bir tencere alıp ayçiçek yağımızdan göz kararı katıyoruz, sarımsakları rendeleyip yağın içine katıyoruz.
  4. Akabinde pul biber, nane, 1/2 yemek k. Biber salçasını, limon ve tuzu da göz kararı katıp kavurmaya devam ediyoruz. Düzgünce kavurduktan sonra düdüklü tencerede kalan kellenin suyundan dökelim.
  5. Akabinde kellemizin etlerini kavurduğumuz tencerenin ekleyip karıştıralım, en son etlerimizi de ekleyip güzelce karıştıralım.
Not: Döktüğümüz su etin hafif üzerine çıkmalıdır. Orta ateşte hafif kaynayana kadar bekleyelim ve kaynamaya başladığında en kısık ateşe getirip 10 dakika kadar özleşmesini bekleyelim ve özleşmeyi gördüğünüzde altını kapatabiliriz ve yemeğe hazırdır. Afiyet olsuun????.
 

Similar threads

Kelle Paça Çorbası (Gerçekten Çok Güzel) Tanımı İçin Malzemeler Koyun kellesi4 adet koyun paçasıYarım kilo nohut kaynamış2-3 adet limon tuzu5-6 adet soğan1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı karabiber1 yemek kaşığı kuru nane2 adet büyük limon1 yemek kaşığı tepeleme biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Kelle Paça Tarifi (Birde Böyle Deneyin) İçin Malzemeler 1 adet koyun kelle ve paçaları1 baş soğanYeterince sıvı yağ1,5 yemek kaşığı salça3 diş sarımsakYeterince tuz Kelle Paça Tarifi (Birde Böyle Deneyin) Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önceden kelleyi ve paçaları üteledim ateşte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Kelle Paça Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 kilo kelle eti düdüklüde haşlayıp ayıklanmışKellenin suyu ne kadar çıkıyorsaYarım çay bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı suServis ederken3 diş sarımsak1 yemek kaşığı sirke Kelle Paça Çorbası Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Mesken İmali İşkembe Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 adet taze kuzu kellesi1adet kuzu işkembesi1 orta uzunluk kuru soğan1 baş kadar sarımsak1adet kuzu gömlek yağıÇokça limonTereyağıTuz, pul biber, karabiberYarım çay bardağı beyaz sirke1 tatlı kaşığı karbonat (işkembeyi arındırmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Kelle Paça Nohutlu Kolay Ev Usulü Tarifi İçin Malzemeler Yaklașık yarım kg çıkacak kadar kemikli et2 su bardağı kemik suyu1.5 su bardağı kadar haşlanmış nohut3 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı ekși yoğurtNane, toz kırmızı biberGerekli olursa su Kelle Paça Nohutlu Kolay Ev...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt