Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapıları eğitimcilere kapandı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapıları eğitimcilere kapandı
0
106

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63

Fotoğraflar: Necati Savaş

30 Ağustos’ta Özel Dal Öğretmenleri Sendikası, 8 Eylül’de ise Eğitim-Sen’in Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne gitmesini engelleyen polis, dün de Eğitim-İş’in bakanlık önüne gitmesini engellemek için sendika binasını polis ablukasına aldı, bakanlık önünde de onlarca polis aracı nöbet tuttu. Öğretmenler, sendika binasının olduğu sokağa barikat kuran polislere, “Dikkat dikkat; öğretmeniniz konuşuyor, açın yolumuzu” diyerek seslendi. 

‘YASA İPTAL EDİLSİN’

Eğitimcilerin sürece dahil edilmediği gerekçesiyle eleştirilen Öğretmenlik Meslek Yasası’nın iptal edilmesi, meslek Basamakları İmtihanının yapılmaması ve öğretmenlerin özlük hakları ile çalışma kaidelerinin uygunlaştırılması emeliyle reaksiyon gösteren ve sokağa çıkan öğretmenler bir defa daha polis pürüzüyle karşılaştı. 

BASINA DA ENGEL

Bakanlık önüne gitmek üzere sendika genel merkezi önünde toplanan fakat polis tarafından engellenen Eğitim-İş üyesi öğretmenler, “Öğretmene değil, çetelere barikat” sloganı attı ve İzmir Marşı’nı okudu. Öğretmenler, basın mensuplarının alana alınmamasına ise “Özgür basın susturulamaz” sloganıyla reaksiyon gösterdi. Eğitim-İş Genel Lideri Kadem Özbay, “Türkiye Cumhuriyeti’nin polisine sesleniyoruz. Aldığınız talimat hukuksuzdur. Öğretmene hürmet duyun, barikatı açın” dedi. Özbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “çapulcu” açıklamasına da “Çapulcu oburunun hakkını gasp edene, çalana, talan yapana denir. Çapulcuların kim âlâ olduğunu düzgün biliyoruz” reaksiyonunu gösterdi. Öte yandan sendika, polis barikatı nedeniyle planladığı Anıtkabir ziyaretini yapamadı. 

‘MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ’

Özbay’ın, “Barikatı açmazsanız üç gün buradayız” açıklamasının ve tartışmaların akabinde bakanlık önünde, kısıtlı iştirak ile basın açıklaması yapılmasına müsaade verildi. Bakanlık önünde konuşan Özbay, şunları kaydetti: “Altı saat boyunca polis barikatının gerisinde bekletildik. Bu ucube kanun, Saray’ın art odalarında, işbirlikçi yandaş sendikalarla hazırlandı. Kanun hem yol hem de temel açıdan sıkıntılı. Talimatla, doruktan inme biçimde, öğretmenlerin sıkıntısını çözmeyecek biçimde hazırlandı. 12 unsurluk, göstermelik bir kanunla karşı karşıyayız. Bu ucube kanun geri çekilsin, eğitimcilerin taleplerini dikkate alacak formda düzenlensin. Gerekirse iş bırakma hareketi, boykot sürecini öreceğimizi, uğraşımızın yoğunluğunu artıracağımızı ilan ediyoruz.”