Kemal Paşa Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır kemal paşa tatlısı
- 4.5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Hindistan cevizi, kaymak, dondurma
Kemal Paşa Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetimizle başlayalım, tenceremize şekerimizi ve suyumuzu koyup ocağa alalım.
- İçindeki şeker eriyene kadar ocakta karıştıralım.
- Kaynamaya başladığı vakit içine hazır kemal paşa tatlımızı atalım.
- Orta kısık ateşte orta ara tahta kaşıkla karıştıralım 15-20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
- Şerbet kıvamını alınca ocaktan indirip geniş bir kaseye yavaşça boşaltıyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan tatlımızı süsleyerek servis ediyoruz.